Eco-home Systems

Voordelen van Thuisbatterijen

Voordelen van Thuisbatterijen

De voordelen van een thuis-batterij

Vanaf 1 januari 2019 wordt de slimme meter ingevoerd en verandert er heel wat inzake de productie van zonne-energie. De slimme meter zal niet meer terugdraaien zoals de traditionele meter, maar zal de productie en de afname van het net registreren. Om te vermijden dat je eigen geproduceerde energie verloren gaat, is een batterij-opslag systeem geen overbodige luxe.

De werking van een batterij

De batterij wordt -net zoals de omvormer van je zonnepanelen- tussen de panelen en het elektriciteitsnet geplaatst. Ze houdt dus als het ware constant rekening met je eigen productie van je zonnepanelen en het verbruik van je woning. De batterij wordt door een module gestuurd die aangeeft wanneer de batterij moet laden en ontladen. Zodra je zonnepanelen meer stroom produceren dan je nodig hebt, zal de batterij dus gaan laden. Eenmaal de batterij vol is, wordt de overige stroom in het net geïnjecteerd. Stel dat er geen productie van de zonnepanelen is (’s nachts,…) zal de batterij eerst ontladen. Je neemt pas terug stroom van het net als de batterij terug leeg is.

Met het batterijsysteem kan je zowel je eigen geproduceerde energie consumeren als ook het teveel aan opgewekte energie opslaan en later gebruiken. “Eco-home systems” is één van de pioniers op vlak van omvormers en batterij-opslagsystemen. Met onze scherpe visie op het complete plaatje van hernieuwbare energie, willen wij  zo dicht mogelijk bij ‘energie-onafhankelijkheid’ brengen.

 

De thuis batterijen die wij uitkiezen aan de hand van het totale plaatje van het energie pakket kunnen wij deze batterijen zowel AC als Dc koppelen,

     

Waardoor de verschillende energiestromen tegelijk kunnen beheerd worden. Je kan dus tegelijkertijd de batterij gebruiken voor opslag als ook het net en andere apparaten in huis die stroom verbruiken. Hoe mooi kan het zijn verduurzaming in eigen beheer.