Eco-home Systems



De voor- en nadelen van Thuisbatterijen

De voor- en nadelen van Thuisbatterijen

Thuisbatterij

Met een thuisbatterij verdwijnt de overschot aan opgewekte stroom niet terug in het elektriciteitsnet maar wordt die thuis opgeslagen in een accu. De batterij laadt automatisch op tijdens de goedkope daluren en gebruikt deze energie tijdens de piekuren overdag. Wanneer er een stroomstoring is, ben je volledig zelfvoorzienend dankzij je thuisbatterij. Lees hier meer over de voordelen, de werking en de prijs ervan.

Voordelen thuisbatterij

  • Je bent zelfvoorzienend en onafhankelijker van het elektriciteitsnet
    Dankzij een thuisbatterij kan je meer zelfvoorzienend zijn in je energie. Het teveel aan stroom dat overdag door zonnepanelen opgewekt wordt, wordt opgeslagen en zo gaat er geen elektriciteit meer verloren.
  • Je hebt geen last meer van stroomstoringen
    Van stroompannes heb je geen last omdat je altijd energie opgeslagen in huis hebt. Met een thuisaccu heb je zelf je energieverbruik en -kost in de hand en sta je een serieuze stap dichter bij energie-onafhankelijkheid.
  • De invoering van de digitale meter
    In Nederland wordt stelselmatig de overgang gemaakt van het systeem met de terugdraaiende meter en het prosumententarief naar een nieuw systeem met een digitale meter dat werkt met gedeeltelijke compensatie en netkosten o.b.v. je werkelijke afname van het elektriciteitsnet. Het nieuwe systeem met de digitale meter is interessanter wanneer je een hoog zelfverbruik hebt van je geproduceerde energie en dus weinig gebruik maakt van het elektriciteitsnet. Door een thuisbatterij te installeren, kan je jouw zelfverbruik verhogen en dus besparen door op dit nieuwe systeem over te schakelen.
  • Eenvoudige plaatsing
    Een thuisbatterij die wij voor u kunnen plaatsen, vergt geen onderhoud en is volledig geautomatiseerd. Een thuisbatterij is – afhankelijk van de gewenste capaciteit – Steeds kleiner aan het worden van omvang. Bij een gebrek aan ruimte in huis kan de thuisbatterij ook buiten geplaatst worden aangezien hij temperaturen van -20°C tot 50° C kan verdragen. Maar deze optie zal zelden plaats vinden.
  • Maar voor een correcte plaatsing en aansluiting komen wij graag langs voor informatief gesprek